Проведення подій ініціативи Meet and Code

Проведення подій ініціативи Meet and Code

17 – 18 жовтня в рамках «марафону вихідного дня» було проведено одразу три онлайн-заходи, які були організовані Громадською організацією «УКРАЇНСЬКЕ НАУКОВО-ОСВІТНЄ ТОВАРИСТВО» спільно з викладачами кафедри ПІІТУ НТУ «ХПІ» і сертифікованими фахівцями НВНДЦ «SAP Академія» з ініціативи ЄС Meet and Code!. У заходах взяли участь школярі з різних областей України, а також студенти кафедри ПІІТУ.

Марафон успішно стартував з воркшопу «Скретч-анімація про нові правила поведінки в школі», завдяки якому учні 6-11 класів познайомилися з мовою Scratch, створили мультфільми з веселими персонажами про різноманітні нововведення і правила, пов’язані з навчанням в умовах адаптивного карантину.

Також школярі встигли освоїти міні-курс «Програмування в Snap! Cупергерої рятують місто». Викладачі допомогли учасникам розвинути навички алгоритмічного мислення, розробити власну програму для порятунку міста від наслідків хуртовини за допомогою мови Snap!

Всі учасники марафону отримали сертифікати та подарунки від наших партнерів.

Для тих, хто вже вчиться в ЗВО, організатори марафону підготував мітап «SAP – Розширюємо горизонти в IT для студентів». У заході взяли участь Ірина Віталіївна Кіріченко – директорка НВНДЦ «SAP Академія» та Тетяна Олександрівна Назірова – Senior development specialist, Division of finance processing (Metinvest Digital). Вони дали студентам рекомендації для подальшого розвитку професійних навичок в ІТ і відповіли на питання, що хвилюють молодих фахівців.