Перші чергові Загальні збори ГРОМАДСЬКОЇ ОРГАНІЗАЦІЇЇ “УКРАЇНСЬКЕ НАУКОВО-ОСВІТНЄ ІТ ТОВАРИСТВО” (ГО “УНІТ”)

Перші чергові Загальні збори ГРОМАДСЬКОЇ ОРГАНІЗАЦІЇЇ “УКРАЇНСЬКЕ НАУКОВО-ОСВІТНЄ ІТ ТОВАРИСТВО” (ГО “УНІТ”)

22 листопада  2019 року в Національному технічному університеті  «ХПІ» відбулися перші чергові Загальні збори ГРОМАДСЬКОЇ ОРГАНІЗАЦІЇЇ “УКРАЇНСЬКЕ НАУКОВО-ОСВІТНЄ ІТ ТОВАРИСТВО” (ГО “УНІТ”). 

Члени організації представляють 36 організацій з 20 різних міст і областей України. 

Збори ГО “УНІТ” відкрив проректор НТУ «ХПІ» з наукової роботи, професора, д.т.н. А. П. Марченко. В своїй привітальній речі він підкреслив, що лише об’єднання науково-освітньої еліти країни дозволить вирішити актуальні проблеми і досягти загальних цілей розвитку України.

Керівні органи організації відзвітували про свою роботу за рік. Так протягом року:

  1. Проведено експертизу документів з підготовки докторів філософії.
  2. Організовано та надано інформаційну підтримку міжнародним конференціям: CoLlinS 2019, 18-19 квітня, м. Харків; DESSERT 2019, 5-7 червня, м. Лідс, Великобрітанія, ІТЕП-2019, 10-11 жовтня 2019 року, м. Чернівці, ICTERI, 12-15 червня 2019 року. м. Херсон.
  3. Отримано грант на проведення заходів в рамках ініціативи “Meet and Code” та проведено 4 воркшопи для учнів 9-11 класів «Просто про складне: Робота з великими даними», 5, 12, 19 жовтня та 8 листопада 2019 року, м. Харків та Харківська область.
  4. Проведено майстер-клас «Модерні IT для мистецтва», 2 листопада 2019 року, м. Харків.
  5. Підготовлено проект KA2 Erasmus+ з розробки міждисциплінарної магістерської програми «Інженерія кіберфізичних систем»
  6. Підготовлено моделі співпраці між університетами та IT-індустрією.

Було прийнято рішення вважати роботу членів Правління та Наглядової Ради задовільною. Також було вирішено подовжити повноваження діючих членів Правління на наступний період, а в склад Наглядової Ради було вирішено внести деякі зміни, таким чином діючий склад Ради наступний:

– Голова Наглядової Ради – д.т.н., професор Кондратенко Юрій Пантелійович,

– д.т.н., професор Говорущенко Тетяна Олександрівна,

– д.т.н., професор Купін Андрій Іванович,

– д.т.н., професор Чумаченко Ігор Володимирович,

– д.т.н., професор Павлов Олександр Анатолійович,

– д.т.н., професор Довбиш Анатолій Степанович,

– д.т.н., професор Кунанець Наталія Едуардівна,

– д.т.н., професор Голуб Сергій Васильович

Враховуючи всі виступи та дискусії, які відбулися протягом Загальних зборів, було прийнято рішення, що в наступному році важливо не тільки кількісне зростання членів організації, але й покращення якісної складової діяльності організації: створення робочих груп по напрямах діяльності ГО “УНІТ”, покращення комунікацій та активізація діяльності кожного члена організації.